måndag 27 april 2009

Vårsug med Kultiration

Helgen har visst varit helt underbar! Jag har jobbat nätter så sovet hela dagarna. Så idag när jag steg upp klädde jag mig sommar fin. Men det blåste isvindar över Saltösund och jag fick rusa hem för att klä mig varmare. Så nu sitter jag inne och räknar matte, eller i alla fall tänker på att jag bord räkna.

Känner ett stort sug för att hitta på nått nytt, nått jag inte gjort tidigare. Men vet inte riktigt vad? Det kanske bara är en känsla som alla får så här efter kalla vintern? På fredag den 1 maj ska jag och Rille till Konsthallen och kolla på Kultiration, och DET ska superskoj!

http://www.myspace.com/kultiration

Skriver mer om det, när jag dansat mig matt…

tisdag 21 april 2009

Inre hemangiom/kärlmissbildning

Sitter och funderar på om Mayas läkare från UMAS, universitetssjukhuset i Malmö ska ringa i dag? Vi var i Malmö förra veckan på något som kallas kärlmissbildningsrond, och väntar nu besked på vad som kommer att hända näst.

Det känns så bra att allt gått så fort! Vi kom till barn och ungdomsmedicinska kliniken i Karlskrona den 13 januari i år, sedan har allt bara rullat på. Vi vet ju inte riktigt varför Maya har ont och får vadkramp men det känns som om vi närmar oss en lösning. Läkarna misstänker ett inre hemangiom eller kärlmissbildning( om olikheterna får ni läsa nån annanstans!), men är inte riktigt säkra vad jag förstår.

Alla läkare och vårdpersonal har varit mycket trevliga och visat ett stort intresse och förståelse för vår oro, och verkligen tagit Maya och oss föräldrar på allvar. Iallafall de läkare som vi mött sedan vi den 13 januari kom i kontakt med barnläkaren i Karlskrona.

Vi var redan i höstas på vårdcentralen där läkaren trodde att Maya fått ett slag motbenen och misstänkte därför hematom, alltså ett inre blåmärke.

När vi kommit en bit längre på denna färde ska jag skriva ett brev till läkaren på vårdcentralen, och förklara vad vi gått igenom och om min känsla av att han nonchalerade Mayas symtom.

Alla mammor med barn som kommer till vårdcentralen är inte hypokondriska!

måndag 20 april 2009

Alkohol på studenten

Lillasyster tar studenten i år! Hon berättade för några dagar sedan om rektorn som samlat eleverna i aulan i omkring en timme för att tala om det alkoholförbud som gäller under studenten, och vad som händer om man endå dricker på sin student. Enligt min syster så sa rektorn att studentdagen är en nykter dag och det är sällan någon som dricker. Om man ändå väljer att dricka riskerar man att inte få delta när alla går ut på trappan. Och att man helt enkelt inte får ta studenten!

Det blev såklart ramaskri i aulan!

Men är det verkligen någon som tror på rektorn, eller tar detta på allvar? Har inte studenten, som är den sista dagen med sin klass, sina vänner, dagen innan vuxenlivet, varit en dag som för många börjat med champagnefrukost? I aulan hade det även pratats om mösspåtagningen och vad skolan stod inför denna tradition. Och om jag minns rätt var det något skolan inte vill beblanda sig med!!! Men är inte skolan till för eleverna och vad skulle skolan vara utan elever?

Såklart förstår jag att ett fylleslag inte kan accepteras, men det handlar ju om en dag i livet som för det flesta blir en stor och minnesvärd dag, inte minst med champagne....

...så, drick lagom på studenten!

fredag 17 april 2009

Antagningen till högskola/universitet


När jag sätter på datorn kollar jag min mejl, sen kollar jag studera.nu om det hänt nått där sen sist, sen kollar jag mejlen igen. Ett måste är att kolla VHS sida för statestik till antagningarna VT-2009, bara för att försäkra mig om att mitt betyg är okej och att jag kommit in i våras om jag sökt då.

Nu är jag i väntans tider! Jag har sökt till högskola. Tänk att jag äntligen ska bli stor och börja läsa vuxna skolämnen, det kunde ni inte tro. Knappt jag själv iallafall!!! Men det är ju nästan som en egen vetenskap innan man ens börjat. Först räkna ut sitt betyg som man söker på sen förstå vad meritvärde är, och om man verkligen är kapabel till att genomföra 3,5 år i skolan.


Annat som snurrar i huvudet är ju om jag kommer in alls?! Betygen är okej, men med den världsliga ekomomiska krisen som är, och att det generellt är fler sökande till hösten är faktorer som gör det svårare att komma in på den skolan som JAG vill. Jag håller hårt i tummarna och önska mig lycka i framtiden. Jag vill så gärna bli nått mer, veta mer, kunna mer, göra mer, tjäna mer, bestämma mer, tycka mer...jag vill mer!